Diétás receptek

Cukkinis brownie recept

Hozzávalók (12 szelethez):

  • 200 g cukkini (lereszelve, kinyomkodva)
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 50 g eritrit (vagy más édesítő)
  • 1 db tojás
  • 50 ml kókuszolaj (vagy olívaolaj)
  • 80 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vanília kivonat
  • 30 g étcsokoládé (min. 70%-os, apróra vágva)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.
  2. A cukkinit reszeld le, nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
  3. Egy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát.
  4. Egy másik tálban verd fel a tojást, add hozzá az édesítőt, az olajat, a vaníliát és a tejet.
  5. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd add hozzá a cukkinit és az apróra vágott étcsokoládét.
  6. Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd kb. 20-25 percig (tűpróbával ellenőrizd).
  7. Hűtsd ki, majd szeleteld 12 egyforma darabra.

Tápérték 1 szeletre (12 szelet esetén):

  • Kalória: ~110 kcal
  • Fehérje: ~3,5 g
  • Szénhidrát: ~10 g
    • ebből cukor: ~2 g
  • Zsír: ~6 g
    • ebből telített: ~2 g
  • Rost: ~2 g

Ez a brownie rostokban gazdagabb és alacsonyabb cukortartalmú, mint a hagyományos változat, mégis puha és csokis marad.

Ha szeretnéd még fehérjedúsabbá tenni, keverhetsz hozzá 1-2 adag fehérjeport vagy darabolt diót.

Mit gondolsz róla? Kipróbálod? 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el