Diétás receptek
Cukkinis brownie recept
Hozzávalók (12 szelethez):
- 200 g cukkini (lereszelve, kinyomkodva)
- 100 g zabpehelyliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 50 g eritrit (vagy más édesítő)
- 1 db tojás
- 50 ml kókuszolaj (vagy olívaolaj)
- 80 ml mandulatej (vagy más növényi tej)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk vanília kivonat
- 30 g étcsokoládé (min. 70%-os, apróra vágva)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.
- A cukkinit reszeld le, nyomkodd ki a felesleges nedvességet.
- Egy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát.
- Egy másik tálban verd fel a tojást, add hozzá az édesítőt, az olajat, a vaníliát és a tejet.
- Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, majd add hozzá a cukkinit és az apróra vágott étcsokoládét.
- Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd kb. 20-25 percig (tűpróbával ellenőrizd).
- Hűtsd ki, majd szeleteld 12 egyforma darabra.
Tápérték 1 szeletre (12 szelet esetén):
- Kalória: ~110 kcal
- Fehérje: ~3,5 g
- Szénhidrát: ~10 g
- ebből cukor: ~2 g
- Zsír: ~6 g
- ebből telített: ~2 g
- Rost: ~2 g
Ez a brownie rostokban gazdagabb és alacsonyabb cukortartalmú, mint a hagyományos változat, mégis puha és csokis marad.
Ha szeretnéd még fehérjedúsabbá tenni, keverhetsz hozzá 1-2 adag fehérjeport vagy darabolt diót.
Mit gondolsz róla? Kipróbálod? 😊
